Sposób przygotowania:
Drożdżowe koperty z serem i pieczarkami
Ciasto przygotowuję w misce tupperware. Mleko podgrzać z łyżką oleju. Drożdże rozpuścić z cukrem i solą. Wbić jajko i wlać letnie mleko. Wymieszać. Dodać mąkę – w razie potrzeby dodać więcej, tak, aby ciasto dobrze się wyrobiło. Wymieszać. Zamknąć miskę i wyrobić okrężnymi ruchami. Odstawić do miski z wodą lub na grzejnik. Cebulę obrać i pokroić drobno. Zeszklić na oleju ze szczyptą soli. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawić pieprzem i chilli. Usmażyć. Se pociąć na małe kawałki lub zetrzeć. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Przecier wymieszać z olejem i dodać czosnek. Gdy miska z ciastem się otworzy rozwałkować i pociąć na kwadraty (mi wyszło 6). Każdy posmarować sosem czosnkowym, rozłożyć pieczarki i ser. Złożyć rogi do środka i ścisnąć, aby się skleiło. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 25 minut.