Sposób przygotowania:
Drożdżowe ślimaczki trójsmakowe
Mąkę przesiać do miski, pośrodku zrobić wgłębienie, wkruszyć w nie drożdże, wsypać łyżkę cukru i wlać część letniego mleka. Wymieszać łyżką nagarniając troszkę mąki. Miskę przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia zaczynu. Masło stopić, przestudzić. Dodać pozostałe składniki i najpierw łyżką, a następnie ręcznie wyrobić gładkie ciasto (wyrabiać 10 minut). Ciasto w misce nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, następnie odgazować je, krótko zagnieść i rozwałkować prostokąt o wymiarach 30x60 cm. Na cieście rozsmarować dżem i posypać je wiórkami kokosowymi. Wzdłuż dłuższego boku zwinąć rulon i pokroić go na 12 równych kawałków. Blaszkę o wymiarach 23x29 cm wyłożyć papierem do pieczenia, kawałki ciasta ułożyć w odległości od siebie przecięciem do góry. Przykryć ściereczką i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut w temperaturze 160 stopni z termo obiegiem (180 stopni bez termo obiegu). Wystudzić w blaszce. Po przestygnięciu ozdobić lukrem utartym z cukru pudru i soku cytrynowego.