Sposób przygotowania:
Drożdżowe z bananem
Drożdże rozkruszyć i włożyć do miski. Rozkruszone drożdże posypać cukrem. Całość posolić. Wlewamy jeszcze mleko i olej. Dodajemy rozbełtane jajka. Jeszcze mąka i wszystkie składniki bez mieszania odstawiamy na 1,5 godziny. Gdy ciasto rośnie my zabieramy się za kruszonkę. Masło łączymy z mąką, cukrem zwykłym i waniliowym. Wbijamy jajko i palcami wyrabiamy kruszonkę, którą potem posypiemy ciasto. Wracamy do ciasta. Po upływie 1,5 godz. składniki w misce mieszamy. Tak przygotowane ciasto wylewamy na blachę wysmarowaną tłuszczem. Na ciasto kładziemy plasterki bananów. Całość jeszcze posypujemy kruszonką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 30-40 minut. Smacznego.
yola