Sposób przygotowania:
Drożdżowe z rabarbarem
WYKONANIE-mleko lekko podgrzać dodać pokruszone drożdże i lekko posypać cukrem. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.Jajka utrzeć z cukrem ,dodać rozczyn z drożdży,mąkę,sól,roztopioną zimną margarynę,olej i dokładnie wyrobić .Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Składniki na kruszonkę wszystkie połączyć w misce i zagnieść . Rabarbar umyć ,obrać ze skórki i pokroić drobno . Wyrośnięte ciasto drożdżowe wyłożyć na prostokątną blachę ,wyłożyć pokrojony rabarbar i lekko go docisnąć do ciasta .Kruszonkę zetrzeć na wierzch .Piec ok 45- 60 min w temp 180'C (aby wierzch się zarumienił ).Gotowe posypać cukrem pudrem .Jeśli rabarbar jest mocno kwaśny można posypać go po nałożeniu na ciasto posypać cukrem pudrem .