Sposób przygotowania:
Drożdżowe z rabarbarem
WYKONANIE-mleko lekko podgrzać dodać pokruszone drożdże i lekko posypać cukrem. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.Jajka utrzeć z cukrem ,dodać rozczyn z drożdży,mąkę,sól,roztopioną zimną margarynę,olej i dokładnie wyrobić .Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Składniki na kruszonkę wszystkie połączyć w misce i zagnieść . Rabarbar umyć ,obrać ze skórki i pokroić drobno . Wyrośnięte ciasto drożdżowe wyłożyć na prostokątną blachę ,wyłożyć pokrojony rabarbar i lekko go docisnąć do ciasta .Kruszonkę zetrzeć na wierzch .Piec ok 45- 60 min w temp 180'C (aby wierzch się zarumienił ).Gotowe posypać cukrem pudrem .Jeśli rabarbar jest mocno kwaśny można posypać go po nałożeniu na ciasto posypać cukrem pudrem .
![Drożdżowe z rabarbarem Drożdżowe z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drozdzowe-z-rabarbarem-207070.jpg)
![Drożdżowe z rabarbarem Drożdżowe z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drozdzowe-z-rabarbarem-207071.jpg)
![Drożdżowe z rabarbarem Drożdżowe z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drozdzowe-z-rabarbarem-207072.jpg)
![Drożdżowe z rabarbarem Drożdżowe z rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drozdzowe-z-rabarbarem-207073.jpg)