Sposób przygotowania:
Drożdżówka z kruszonka orzechową
Margarynę stopić, wlać zimne mleko; dodać jajko i żółtka oraz drożdże. Całość wymieszać. Mąkę przesiać i wymieszać z solą, skórką, cukrem i cukrem waniliowym. Produkty płynne wlać do mąki wymieszanej z cukrami i całość wymieszać łyżką. Ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu ciasto przemieszać łyżką i ponownie odstawić do wyrośnięcia. W trakcie wyrastania przygotować kruszonkę. Zagniatamy masło z cukrem i mąką do połączenia się składników, dodajemy posiekane orzechy i razem zagniatamy. Tortownicę o średnicy 26 cm posmarować margaryną i wyłożyć ciasto po lekkim przerobieniu; powierzchnię wyrównać. Ciasto posmarować białkiem i posypać kruszonką. Lekko docisnąć kruszonkę. Ciasto wkładamy na 15 minut do pieca nagrzanego do 50 stopni (następuje wyrastanie ciasta), po tym czasie zwiększamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy ok. 45 minut (można sprawdzić patyczkiem). SMACZNEGO!