Sposób przygotowania:
Drożdżówka z truskawkami i kruszonką
Drożdże rozpuścić z łyżką cukru w ciepłym mleku. Masło rozpuścić i ostudzić. Jajka roztrzepać. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku od maszyny do chleba, mąkę i sól, masło i jajka, resztę cukru i zaczyn. Wyrobić elastyczne ciasto i odstawić na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie wyłożyć do blaszki o wymiarach 18x28cm, rozciągnąć palcami. Umyte i osuszone truskawki przekroić na połówki, ułożyć na cieście. Kruszonka: Miękkie masło rozgnieść palcami z cukrem i mąką tak aby powstała kruszonka. Posypać wierzch ciasta. Wstawić do zimnego piekarnika, nagrzać do 180 stopni i piec około 40 minut. Drożdżówka jest najlepsza jeszcze ciepła ze szklanką zimnego mleka :)