anetalive

anetalive

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Drożdżówki z makiem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Polecam drożdżówki we własnym wykonaniu...

Drożdżówki z makiem

Składniki:

Drożdżówki z makiem

 

Sposób przygotowania:

Drożdżówki z makiem
W małej misce masło i jaja ubić na puszystą masę, dodać mąkę, drożdże, cukier, cukier wanilinowy oraz mleko. Dokładnie wyrobić z podanym produktów ciasto. Z ciasta formować owalne kule, a  do środka włożyć dżem. W małym garnuszku wyrobić z mąki, cukru, masła - kruszonkę. Kruszonką  i makiem posypać drożdżówki. Układać na blachę wyłożyć papierem pergaminowym wysmarowanym tłuszczem piec w piekarniku ok 30 min w temperaturze 160 C.

Tagi:

jajko jajka mak