Sposób przygotowania:
Drożdżowy placek z owocami
Wcześniej przygotować składniki aby były w temperaturze pokojowej. Do miski rozkruszyć drożdże i zasypać je cukrem odstawić. W rondelku rozpuścic margarynę i odstawic do wystudzenia. Gdy drożdże się rozpuszczą dodać całe jajka i dokładnie wymieszać. Następnie dodać mleko, aromat rumowy i rozpuszczoną margarynę. Wszystko dokładnie wymieszac i odstawić na pół godzinki w ciepłe miejsce. Następnie dodawać porcjami mąkę i wyrobić ciasto. Gotowe ciasto przełożyć do formy o wymiarach 24x30 natłuszczonej i posypanej tartą bułką. Na wierzchu ułożyć owoce i delikatnie je wcisnąć w ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Potem wstawić do nagrzanego piekarnika na 180C i piec ok 40 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Ciasto musi się lekko zarumienić jak bardziej sie przypiecze będzie bardziej suche.