Sposób przygotowania:
Karkówka z pieczarkami Eli
Mięso rozbić tłuczkiem.Składniki marynaty włożyć do słoika i potrząsać energicznie aż zrobi się emulsja.Mięso posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 2 godziny.Pieczarki pokroić,cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Rozgrzać na patelni olej i obsmażyć mięso z obu stron.Dodać cebulę,czosnek,pieczarki,pieprz,paprykę w proszku,przyprawę do grilla,kucharka.Jeszcze chwilę smażyć razem,podlać wodą i dusić do miękkości mięsa.Przed końcem duszenia dodać pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą,doprawić maggi do smaku i jeszcze chwilę dusić.Mąkę wymieszać z 100 ml wody,wlać do sosu i zagotować.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Mięso podawać z makaronem polanym sosem.Smacznego!
elzbieta8960
luna
Natala1210
kasik12