Sposób przygotowania:
Duszona młoda kapustka
Kapustę obrać i poszatkować. Zalać wodą i lekko posolić. Obgotować kapustę około 10 minut. Odcedzić. Na dno garnka do kapusty dodać odrobinę margaryny i posiekaną cebulę. Lekko podmażyć. Następnie dodać ziele, lisć, kminek oraz vegetę. Wymieszać i podlać wodą. Dusić kapustę na małym ogniu. Marchewkę obrać i pokroić w półplasteki, dodać do kapusty. Do kapusty wkroić koperek i natkę. Wymieszać i dusić. Kiełbasę obrać i pokroić w plasteki, przełożyć na patelnie z obrobiną margaryny i podsmażyć. Dodać do kapusty. Pomidory pokroić i wrzucić do reszty.Do tłuszczu z kiełbasy dodać 1 łyżkę margaryny i mąkę. Wymieszać i podrumienić. Wlać odrobinę wody spod kapusty i wymieszać. Wlać zasmażkę do kapusty. Doprawić całość do smaku pieprzem oraz sokiem z cytryny, wymieszać i zagotować.