Helmut

Helmut

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Duszony karp w rodzynkach i migdałach.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Z warzyw gotujemy wywar. Karpia kroimy w dzwonka, następnie zalewamy je wywarem i piwem

Duszony karp w rodzynkach i migdałach.

Składniki:

Duszony karp w rodzynkach i migdałach.

 

 

Sposób przygotowania:

Duszony karp w rodzynkach i migdałach.
Z warzyw gotujemy wywar. Karpia kroimy w dzwonka, następnie zalewamy je wywarem i piwem i dodajemy przyprawy. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Wyjmujemy rybę, a wywar cedzimy. Na rozgrzanym maśle smażymy mąkę, rozprowadzamy wywarem spod ryby, cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy obrane migdały, rodzynki i rybę. Doprawiamy do smaku i posypujemy piernikiem, pozostawiamy na małym ogniu ok. 30 min.