Karp w migdałach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczny karp w słodkich migdałach

Karp w migdałach

Składniki:

Karp w migdałach

 

Sposób przygotowania:

Karp w migdałach
Przygotowanie:
Warzywa umyć,pokrajać w makaroniki,a następnie udusić na maśle z dodatkiem ziela angielskiego.Gdy zmiękną,dosypać do nich mąkę,dokładnie wymieszać i zagotować.Dodać migdały i wino,po czym przyprawić do smaku solą,cukrem,pieprzem i sokiem z cytryny.Karpia umyć,oczyścić,odciąć płetwy,głowę i ogon,a następnie oprószyć go przyprawami i usmażyć.Gdy ryba się zarumieni,wyjąć ją na półmisek,polać sosem z warzywami,udekorować pokrojonymi migdałami oraz rodzynkami.