Sposób przygotowania:
Karp w migdałach
Przygotowanie:
Warzywa umyć,pokrajać w makaroniki,a następnie udusić na maśle z dodatkiem ziela angielskiego.Gdy zmiękną,dosypać do nich mąkę,dokładnie wymieszać i zagotować.Dodać migdały i wino,po czym przyprawić do smaku solą,cukrem,pieprzem i sokiem z cytryny.Karpia umyć,oczyścić,odciąć płetwy,głowę i ogon,a następnie oprószyć go przyprawami i usmażyć.Gdy ryba się zarumieni,wyjąć ją na półmisek,polać sosem z warzywami,udekorować pokrojonymi migdałami oraz rodzynkami.
Warzywa umyć,pokrajać w makaroniki,a następnie udusić na maśle z dodatkiem ziela angielskiego.Gdy zmiękną,dosypać do nich mąkę,dokładnie wymieszać i zagotować.Dodać migdały i wino,po czym przyprawić do smaku solą,cukrem,pieprzem i sokiem z cytryny.Karpia umyć,oczyścić,odciąć płetwy,głowę i ogon,a następnie oprószyć go przyprawami i usmażyć.Gdy ryba się zarumieni,wyjąć ją na półmisek,polać sosem z warzywami,udekorować pokrojonymi migdałami oraz rodzynkami.