ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Duszony królik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Królik duszony w ziołach; majeranek, ziele angielskie i liść laurowy.

Duszony królik

Składniki:

Duszony królik

 

Sposób przygotowania:

Duszony królik
Królika kroimy w porcje według uznania i nacieramy marynatą powstałą z przeciśniętych ząbków czosnku, soli, pieprzu. Takie porcje obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzaną patelnię z olejem.Smażymy. W tym czasie obieramy cebulę, kroimy i smażymy na oleju na osobnej patelni. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość zalewamy wodą. Do tego dodajemy obsmażonego wcześniej królika i dusimy, aż będzie miękki. Kiedy mięso jest już miękkie wyjmujemy królika na półmisek. Sos łączymy ze śmietaną i mąką i przecedzamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeszcze na chwilę wkładamy królika do sosu i dusimy. Królik jest gotowy !

Tagi:

mięso danie