Sposób przygotowania:
Dwukolorowy sernik milutkiej
Ciasto : Do miski lub na stolnicę wsypać mąkę ,dodać margarynę wbić żółtka jajek ,dodać cukier zwykły i brązowy oraz proszek do pieczenia ,wsypać kakao oraz dołożyć śmietanę i zagnieść gładkie jednolite ciasto.
Podzielić na dwie części ,owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażalnika na jeden dzień aby dobrze zmarzło.Dlatego ciasto pod sernik polecam zrobić dzień wcześniej przed pieczeniem.
Masa: Ser zmielić w maszynce do mięsa,wbić jajka ,dodać budyń i serniks wlać mleko i wsypać cukier ,oraz dodać margarynę cukry i miksować mikserem tak długo aż będzie jednolita puszysta masa około 10 minut.
Na koniec dołozyć skórkę kandyzowaną i wymieszać już łyżką .
Zamrożone ciasto wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć 1 porcję ciasta na tarce jarzynowej o grubych oczkach na wyłożoną pergaminem standardową dużą blachę 40/25 cm,na to wylać masę serową i zetrzeć na wierzch drugą porcję czekoladowego ciasta.Wstawić do piekarnika i piec około 1 godziny w temp 180*
Podzielić na dwie części ,owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażalnika na jeden dzień aby dobrze zmarzło.Dlatego ciasto pod sernik polecam zrobić dzień wcześniej przed pieczeniem.
Masa: Ser zmielić w maszynce do mięsa,wbić jajka ,dodać budyń i serniks wlać mleko i wsypać cukier ,oraz dodać margarynę cukry i miksować mikserem tak długo aż będzie jednolita puszysta masa około 10 minut.
Na koniec dołozyć skórkę kandyzowaną i wymieszać już łyżką .
Zamrożone ciasto wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć 1 porcję ciasta na tarce jarzynowej o grubych oczkach na wyłożoną pergaminem standardową dużą blachę 40/25 cm,na to wylać masę serową i zetrzeć na wierzch drugą porcję czekoladowego ciasta.Wstawić do piekarnika i piec około 1 godziny w temp 180*