kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Dyniowe kotlety z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fajne lekkie wegetariańskie danie. Dynia i kasza. Zamiast kaszy jaglanej można dać kuskus (przygotowany wg instrukcji na opakowaniu).

Dyniowe kotlety z kaszą jaglaną

Składniki:

Dyniowe kotlety z kaszą jaglaną

 

Sposób przygotowania:

Dyniowe kotlety z kaszą jaglaną
Kaszę gotujemy na malutkim ogniu w 1,5 szkl wody. Cebulę i czosnek obieramy, cebulę drobno siekamy a czosnek przeciskamy przez praskę. Dynię obieramy, usuwamy gniazdo nasienne, miąższ ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy ją z ugotowaną kaszą, dodajemy jajka, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą, cebulę i czosnek. Dodajemy posiekaną zieleninę i doprawiamy. Nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz, spłaszczamy formując kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor.