Sposób przygotowania:
Dziadek Gargamel
Na ciasto: margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku i pozostałe składniki. Potem dodac ubitą pianę z białek. Piec 30-40 min i przekroić na pół.
Jabłka obrac, pokroic w kostkę, zasypać cukrem i zostawić na pół godziny. Dodac bakalie, żółtka, mąkę z sodą i pianę z białek. Upiec.
Na masę: masło utrzeć z cukrami na pulchną masę. Stopniowo łąćzyć ze śmietaną. Podzielic na 2 części.
układac warstwami:
polewa
piernik
polowa masy
wkładka jabłkowa
masa
piernik
Jabłka obrac, pokroic w kostkę, zasypać cukrem i zostawić na pół godziny. Dodac bakalie, żółtka, mąkę z sodą i pianę z białek. Upiec.
Na masę: masło utrzeć z cukrami na pulchną masę. Stopniowo łąćzyć ze śmietaną. Podzielic na 2 części.
układac warstwami:
polewa
piernik
polowa masy
wkładka jabłkowa
masa
piernik