'Dzikie gołąbki'

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Odmienne gołąbki w nowej postaci.

'Dzikie gołąbki'

Składniki:

'Dzikie gołąbki'

 

  • Składniki:

 

  • 1/2 kg ryżu
  • 70 dag mielonego
  • garstka suszonych grzybów
  • 3 całe jajka
  • 1 1/4 szkl kaszy mannej
  • 2 kostki rosołu ( wegeta )
  • sól
  • .pieprz
  • .2 średnie cebule - drobno pokroić, przysmażyć
  • 1/2 główki kapusty - średniej, drobniutko pokroić

Sposób przygotowania:

'Dzikie gołąbki'
Do ugotowanego ryżu dodać mielone, pokrojone grzyby, kapustę, całe jaja, kaszę, cebulę, sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu kotlety na rumiany kolor, następnie układać w rondlu na liściach kapusty i zalać je bulionem, tak, żeby jedna warstwa była przykryta. Dusić na wolnym ogniu około 30 - 45 minut.