batabeja

batabeja

Kucharz
[Przepisów: 10]

elegancka rolada

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

rolada z indyka z warzywami polewana winem

elegancka rolada

Składniki:

elegancka rolada

 

  • piersi z indyka,
  • pasztet drobiowy DROP
  • sol, pieprz, ,
  • 2 łyżki masła,
  • cebula,
  • marchewka,
  • pieczarki,
  • pół szkl. rosołu z kostki,
  • szkl wina wytrawnego

Sposób przygotowania:

elegancka rolada
Pierś z indyka umyć i osuszyć zbić formując prostokąt. Oprószyć sola, pieprzem.Płat z indyka posmarować pasztetem,zawiązać nicią i podsmażyć na maśle. Obrać cebule i marchewkę pieczarki oczyścić drobno pokroić,podsmażyć na tłuszczu na którym smażyło sie mięso. potem zalać rosołem i zagotować.Na warzywach ułożyć roladę piec w piekarniku co jakiś czas podlewając winem i sosem z mięsa.Gotowa roladę wyjąć z piekarnika sos przetrzeć przez sito ,mięso pokroić w plastry podawać z sosem ,. ziemniakami lub frytkami