Sposób przygotowania:
Enchiladas
Pomidory, paprykę (wydrążoną) i cebulę zmiksować na papkę. Na patelni rozgrzać olej. Dodać papkę i 3 min podgrzewać. Jajo roztrzepać z śmietaną i mocno posolić. Następnie wymieszać z całością. Na małym ogniu dalsze 3 min podgrzewać mieszając. Zdjąć z ognia. Pokrojone na nieduże kawałki mięso wymieszać z połową sosu. Przygotować żaroodporną brytfanę. Najlepiej dużą albo dwie. Uwaga! Moim błędem było że wszystkie 10 enchiladas umieściłam ciasno w jednym naczyniu. Lepiej zostawić trochę miejsca aby można było je jeszcze do jedzenia ręką wyciągać :)
A więc składniki na tortilas wymieszać dodać wodę około 175 ml. Zagnieść ciasto podzielić na 10 części. Z każdej części uformować kulkę a następnie rozwałkować na cieńki placek. Smażyć na niewielkiej ilości oleju po obydwu stronach. W jeszcze gorące kłaść farsz i i złożyć na pół. Ułożyć w brytfannie. Polać resztą sosu, posypać parmezanem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (w otwartej brytfanie) około 20 minut. Podawać z peperoni.
A więc składniki na tortilas wymieszać dodać wodę około 175 ml. Zagnieść ciasto podzielić na 10 części. Z każdej części uformować kulkę a następnie rozwałkować na cieńki placek. Smażyć na niewielkiej ilości oleju po obydwu stronach. W jeszcze gorące kłaść farsz i i złożyć na pół. Ułożyć w brytfannie. Polać resztą sosu, posypać parmezanem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (w otwartej brytfanie) około 20 minut. Podawać z peperoni.
eli_555
luna
kasik12
pozdrawiam