Sposób przygotowania:
Fajitas z Guacamole i Salsą Pomidorową
Przyprawę fajita mieszamy z piwem. Tak przygotowaną mieszankę zalewamy mięso i odstawiamy do lodówki do zamarynowania. Najlepiej na całą noc. Mięso smażymy na oleju, następnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Dodajemy warzywa i dusimy jeszcze kilka minut (2 papryki pokrojone w paski, fasolę: czerwoną i białą, groszek, kukurydzę, wyciśnięty czosnek, marchewkę startą, pieczarki pokrojone). Powstałe nadzienie nakładamy na wrapy, zwijamy i kładziemy na wierzch kilka plasterków sera żółtego, a następnie posypujemy słodką papryką. Danie zapiekamy w piekarniku około 15-20 minut w temperaturze 200°C. Gotowe Fajta wykładamy na talerz, przekładamy sosem guacamole i salsą pomidorową i dekorujemy chipsami tortilla.
wedith1