Sposób przygotowania:
Fajitas z krewetkami
Tortilla: Ze wszystkich składników na tortillę zagniatamy jednolite ciasto, przykryte lub zawinięte w folię spożywczą odstawiamy na 30 min żeby odpoczęło. Dzielimy na ok. 8 części (tortille nie będą zbyt duże), wałkujemy cieniutkie placki i smażymy na suchej patelni, krótko z każdej strony żeby nie stwardniały. Fajitas: Na patelni smażymy warzywa Hortex z dodatkiem 2 łyżek oliwy oraz pokrojonej w paseczki papryki i drobno pokrojonej papryczki chilli ( bez pestek chyba , że ktoś lubi bardzo pikantne dania) , przyprawiamy przyprawą meksykańską znajdującą się w środku opakowania z warzywami Hortex. Na patelni na łyżce oliwy przesmażamy krótko wcześniej przelane wrzątkiem krewetki z dodatkiem czosnku, doprawiamy solą i pieprzem. Awokado rozgniatamy widelcem, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki. Ciepłe tortille smarujemy pastą z awokado, wykładamy porcję przesmażonych warzyw oraz krewetki.