natale3ka

natale3ka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Fale Dunaju

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pychota uwielbiam to ciasto i polecam

Fale Dunaju

Składniki:

Fale Dunaju

 

 

  • MASA:
  • 250 g masła
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 1 złótko
  • 1 budyń śmietankowy (bez cukru) ugotowany wg przepisu
  • PONADTO:
  • polewa czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Fale Dunaju
Żółtka z cukrem ubić na parze. Dodać mąkę i proszek do pieczenia a następnie rozpuszczoną margarynę.
Białka ubić na sztywną pianę i dodać lekko mieszając.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 2 łyżki śmietany i kakao.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na to jasną cześć ciasta, następnie ciemną część. Na tym poukładać wiśnie.
Upiec.
W tym czasie masło utrzeć z żółtkiem i cukrem pudrem. Do utartego dodawać wystudzony budyń. Dobrze utrzeć.
Na wystudzony placek wyłożyć masę. Wierzch polać polewą. SMACZNEGO!!!!