Sposób przygotowania:
Fale Dunaju
Żółtka z cukrem ubić na parze. Dodać mąkę i proszek do pieczenia a następnie rozpuszczoną margarynę.
Białka ubić na sztywną pianę i dodać lekko mieszając.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 2 łyżki śmietany i kakao.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na to jasną cześć ciasta, następnie ciemną część. Na tym poukładać wiśnie.
Upiec.
W tym czasie masło utrzeć z żółtkiem i cukrem pudrem. Do utartego dodawać wystudzony budyń. Dobrze utrzeć.
Na wystudzony placek wyłożyć masę. Wierzch polać polewą. SMACZNEGO!!!!
Białka ubić na sztywną pianę i dodać lekko mieszając.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 2 łyżki śmietany i kakao.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na to jasną cześć ciasta, następnie ciemną część. Na tym poukładać wiśnie.
Upiec.
W tym czasie masło utrzeć z żółtkiem i cukrem pudrem. Do utartego dodawać wystudzony budyń. Dobrze utrzeć.
Na wystudzony placek wyłożyć masę. Wierzch polać polewą. SMACZNEGO!!!!