Sposób przygotowania:
Fale dunaju
W makutrze utrzeć margarynę z cukrem do białości. Dodać po jednym żółtku i dalej ucierać. Ubić białka na sztywno i połączyć z powstałą masą. Dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Białą wlać na wysmarowaną blachę, a do drugiej części dodać kakao i i łyżkę ubitego białka, wylać na ciasto na wierzch, ułożyć pokrojone w ćwiartki gruszki lub jabłka.
Masa: Ugotować budyń z cukrem, utrzeć margarynę i dodawać po trochu zimnego budyniu., uciekając razem. Masę ułożyć na zimne ciasto na masę dać polewę.
Masa: Ugotować budyń z cukrem, utrzeć margarynę i dodawać po trochu zimnego budyniu., uciekając razem. Masę ułożyć na zimne ciasto na masę dać polewę.