Sposób przygotowania:
Fale dunaju wg Marta1986
Utrzeć masło z cukrem, dodać. Białka ubić na sztywną pianę. Do utartego masła dodawać po
jednym żółtku oraz wymieszaną z proszkiem mąkę. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną
część wyłożyć na blachę a do drugiej dodać kakao i wyłożyć na jasne ciasto.
Gruszki umyć obrać i pokroić w ćwiartki ułożyć na ciasto. Piec30- 35min w 180 stopni
Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń. Ostudzony stopniowo dodawać do utartej margaryny. Po ostudzeniu ciasta nałożyć krem.
Rozpuścić wszystkie składniki na polewę i po wystygnięciu polać ciasto. Udekorować perełkami.
jednym żółtku oraz wymieszaną z proszkiem mąkę. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną
część wyłożyć na blachę a do drugiej dodać kakao i wyłożyć na jasne ciasto.
Gruszki umyć obrać i pokroić w ćwiartki ułożyć na ciasto. Piec30- 35min w 180 stopni
Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń. Ostudzony stopniowo dodawać do utartej margaryny. Po ostudzeniu ciasta nałożyć krem.
Rozpuścić wszystkie składniki na polewę i po wystygnięciu polać ciasto. Udekorować perełkami.