Sposób przygotowania:
Fale dunaju z czereśniami
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem, ucieramy dalej z żółtkami. Mąkę pszenną mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do utartego kremu. Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z masą. Wymieszane ciasto dzielimy na dwie części , jedną wlewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ,a do pozostałej części dodajemy kakao i wodę. Wymieszane kakaowe ciasto wlewamy na jasne. Na cieście układamy wydrążone czereśnie. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok. 40 minut. Po upieczeniu studzimy i wlewamy galaretkę przygotowaną według przepisu na opakowaniu która zaczyna tężeć. Krem: Z mleka odlewamy pół szklanki i mieszamy z cukrem oraz budyniem. Pozostałe mleko gotujemy i wlewamy do niego rozmieszany budyń. Studzimy. Margarynę ucieramy na puszystą masę, dodajemy po trochu budyń. Powstały krem układamy na cieście. Polewa: W garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy mleko, kakao oraz cukier puder i gotujemy aż zacznie gęstnieć. Polewamy ciasto.