Sposób przygotowania:
Fale Dunaju z jabłkami 4
Żółtka utrzeć z cukrem na puch. Białka ubić oddzielnie ze szczyptą soli. Do masy jajecznej wsypać mąkę i mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Następnie dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie cześci. Do drugiej dodać kakao. Jabłka umyć i obrać ze skórki. Pokroić na plastry. Ciasto jasne wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wylać ciemne ciasto i ułożyć jabłka. Piec ok 40-50 minut w 180 stopniach. Masa: Budyń rozrobić na mleku i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem oraz kakaem. Następnie dodać po łyżce budyniu cały czas miksując. Masę wyłożyć na ostudzone ciasto. Ciasto udekorować śnieżką i wstawić do lodówki.