Sposób przygotowania:
Fale Dunaju z kremem
CIASTO:
Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części- do mniejszej części ciasta dodajemy kakao. Białe ciasto wylewamy na dno blachy ( posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką ), na ciasto kładziemy pokrojone w plasterki jabłka, a na jabłka ciemne ciasto. U mnie wersja bez jabłek i ciasta kładzione na przemian. Pieczemy ok. 45 min.
KREM:
Gotujemy budyń i studzimy. Ucieramy masło z cukrem pudrem, dodajemy zimny budyń i miksujemy. Wykładamy na wystudzone ciasto, polewamy polewą czekoladową. Na wierzchu posypujemy wiórkami czekoladowymi lub kolorową posypką albo wiórkami kokosowymi lub migdałowymi.
SMACZNEGO :)
Margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części- do mniejszej części ciasta dodajemy kakao. Białe ciasto wylewamy na dno blachy ( posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką ), na ciasto kładziemy pokrojone w plasterki jabłka, a na jabłka ciemne ciasto. U mnie wersja bez jabłek i ciasta kładzione na przemian. Pieczemy ok. 45 min.
KREM:
Gotujemy budyń i studzimy. Ucieramy masło z cukrem pudrem, dodajemy zimny budyń i miksujemy. Wykładamy na wystudzone ciasto, polewamy polewą czekoladową. Na wierzchu posypujemy wiórkami czekoladowymi lub kolorową posypką albo wiórkami kokosowymi lub migdałowymi.
SMACZNEGO :)