Sposób przygotowania:
Fale dunaju z pomarańczą
ciasto: Białka ubijamy na sztywno. Żółtka miksujemy z margaryną i cukrem. Masę łączymy z białkami. Dodajemy mąkę i miksujemy . 2/3 ciasta wykładamy do tortownicy o średnicy 26 cm . Do reszty dodajemy mleko i kakao i wykładamy na jasne ciasto. 3 pomarańcze obieramy i pozbawiamy osłonek. Sam ich miąższ wykładamy na ciasto. Pieczemy 45 minut w 165 stopniach C. Po upieczeniu studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy twaróg wymieszany z cukrem.Żelatynę moczymy w 50 ml wody odstawiamy na chwile a następnie podgrzewając rozpuszczamy i lekko ciepłą wlewamy do masy serowej.Miksujemy dokładnie. Wykładamy masę na ciasto. 1 pomarańcze obieramy ,kroimy w półplasterki i układamy na masie .Zalewamy tężejącą galaretką .Chłodzimy by galaretka zastygła. Polewamy następnie polewą czekoladową robiąc esy floresy.