Sposób przygotowania:
Faliste ciasto
Przygotowujemy ciasto:
Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy kolejno po jednym żółtku. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na końcu i delikatnie łączymy z ciastem. Połowę tak przygotowanego ciasta wykładamy na blaszkę, do drugiej dodajemy kakao, śmietanę i kładziemy na pierwsze ciasto. Jabłka myjemy, kroimy na półćwiartki i układamy z wierzchu ciasta. Ciasto pieczemy przez ok. 40 minut w rozgrzanym piekarniku.
Przygotowujemy masę:
Budyń gotujemy i chłodzimy. Masło ucieramy z cukrem oraz żółtkami. Ucierając dodajemy stopniowo po łyżce przygotowanego budyniu. Ucieramy.
Masą smarujemy przestudzony placek. Serwujemy najlepiej schłodzone ciasto.
Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy kolejno po jednym żółtku. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na końcu i delikatnie łączymy z ciastem. Połowę tak przygotowanego ciasta wykładamy na blaszkę, do drugiej dodajemy kakao, śmietanę i kładziemy na pierwsze ciasto. Jabłka myjemy, kroimy na półćwiartki i układamy z wierzchu ciasta. Ciasto pieczemy przez ok. 40 minut w rozgrzanym piekarniku.
Przygotowujemy masę:
Budyń gotujemy i chłodzimy. Masło ucieramy z cukrem oraz żółtkami. Ucierając dodajemy stopniowo po łyżce przygotowanego budyniu. Ucieramy.
Masą smarujemy przestudzony placek. Serwujemy najlepiej schłodzone ciasto.