beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Fałszywe udka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Udka inne niż zwykle . . .

Fałszywe udka

Składniki:

Fałszywe udka

 

  • 4 udka
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 30 dag pieczarek
  • 2 kajzerki
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • cebula
  • vegeta, pieprz
  • 2 jajka
  • łyżka oleju
  • łyżka masła
  • 1,5 szklanki mleka

 

Sposób przygotowania:

Fałszywe udka
Z udek zdjąć delikatnie skórę zostawiają na końcu kawałek kości. Umyć i osuszyć. Na rozgrzanym oleju przesmażyć drobno pokrojoną cebulę. Dodać mięso mielone i chwilę smażyć. Oprószyć vegetą i odstawić do przestygnięcia. Pieczarki umyć, drobno pokroić, odparować na patelni i przesmażyć na łyżce masła. Dodać do mięsa. Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do mięsnej masy razem z pietruszką. Wbić jajka i wyrobić. Farszem napełniać przygotowane skórki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na każdym położyć po wiórku masła i smażyć ok 40 minut.