Sposób przygotowania:
Farsz do uszek według Moniki:)
Grzyby przepłukać pod bieżącą wodą na sicie, przełożyć do garnka zalać 2 szklankami zimnej wody i zostawić na całą noc. Na drugi dzień ugotować grzybki do miękkości. Przecedzić, pozostawić 7 łyżek wywaru grzybowego a resztę można wylać lub wykorzystać do innej potrawy. Pozostawić do ostygnięcia. Cebulę obrać i drobniutko poszatkować. Czosnek także drobniutko poszatkować. Margarynę roztopić na patelni, dodać majeranek, dwa razy zamieszać i wrzucić cebulę z czosnkiem i zeszklić. W między czasie posiekać drobniutko przestudzone grzyby. Dodać je do podsmażonej cebuli i przez 2-3 minuty razem smażyć. Podlać wywarem grzybowym. Zagotować. Zdjąć z ognia. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Ziele angielskie dokładnie rozgnieść i dodać na patelnię i dokładnie wymieszać. Przestudzić i lepić uszka:) Smacznego!
2milutka