monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Farsz do uszek według Moniki:)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Mój mąż uwielbia ten farsz i jest niepocieszony,że w ciągu roku nie chce mu go robić, ale dlatego jest taki dobry bo jest raz w roku:)

Farsz do uszek według Moniki:) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Farsz do uszek według Moniki:)

 

  • 2,5 dag grzybków suszonych
  • 1/2 cebuli
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • sól, pieprz
  • 1 ziele angielskie
  • 7 łyżek wywaru grzybowego
  • 1 łyżka margaryny do smażenia

Sposób przygotowania:

Farsz do uszek według Moniki:)
Grzyby przepłukać pod bieżącą wodą na sicie, przełożyć do garnka zalać 2 szklankami zimnej wody i zostawić na całą noc. Na drugi dzień ugotować grzybki do miękkości. Przecedzić, pozostawić 7 łyżek wywaru grzybowego a resztę można wylać lub wykorzystać do innej potrawy. Pozostawić do ostygnięcia. Cebulę obrać i drobniutko poszatkować. Czosnek także drobniutko poszatkować. Margarynę roztopić na patelni, dodać majeranek, dwa razy zamieszać i wrzucić cebulę z czosnkiem i zeszklić. W między czasie posiekać drobniutko przestudzone grzyby. Dodać je do podsmażonej cebuli i przez 2-3 minuty razem smażyć. Podlać wywarem grzybowym. Zagotować. Zdjąć z ognia. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Ziele angielskie dokładnie rozgnieść i dodać na patelnię i dokładnie wymieszać. Przestudzić i lepić uszka:) Smacznego!
Farsz do uszek według Moniki:)
Grzybki przepłukać na sicie, zalać wodą i pozostawić na noc
Farsz do uszek według Moniki:)
na roztopioną margaryne wrzucić majeranek, zamieszać i dodać cebulę i czosnek
Farsz do uszek według Moniki:)
Ostudzone grzyby drobniutko posiekać i dodać na patelnię
Farsz do uszek według Moniki:)
Dokładnie rozgnieść ziele angielskie i dodać do grzybów, wymieszać