dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Fasola po bretońsku dayzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Fasolka, na żeberkach. Tłusto i kalorycznie ale smacznie.

Fasola po bretońsku dayzi

Składniki:

Fasola po bretońsku dayzi

 

Sposób przygotowania:

Fasola po bretońsku dayzi
Fasole moczymy dzień wcześniej. Do garnka wkładamy umyte żeberka i gotujemy. Po ok 20 minutach wrzucamy fasole i przyprawy. Wszystko gotujemy. Międzyczasie kroimy boczek i kiełbasę w kostkę i obsmażamy na patelni. Gdy mięso i fasolka powoli zaczynają mięknąć dodajemy obsmażoną wędlinę. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Chwilę gotujemy, następnie odlewamy trochę bulionu i mieszamy w nim mąkę, wlewamy do fasoli i jeszcze chwilę gotujemy.

Tagi:

kielbasa