zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Książka Kucharska: Fasolka po bretońsku na różne sposoby

Fasolka po bretońsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Każdy ma swój sposób na fasolkę po bretońsku. Ja mam taki.

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Fasolę zalać wodą i odstawić na noc. Na następny dzień gotować w tej samej wodzie. Gdy fasola będzie prawie miękka dodać kości wędzone, liść laurowy i ziele angielskie. Ugotowane kości wyjąć, przestudzić, obrać i wrzucić do fasoli. Kiełbasę pokroić w kostkę lub plasterki i dodać do fasoli. Wrzucić pozostałe przyprawy do smaku. Gotować chwilę, dodać majeranek. Na patelni roztopić smalec, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Gotową zasmażką zagęścić fasolkę. Ewentualnie doprawić do smaku.