Olifka33

Olifka33

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Fasolka po bretońsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

fasolka inaczej... pysznie!

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Fasolę namoczyć dzień wcześniej, na następny dzień gotować ją (w tej samej wodzie) z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Dodać do fasoli pokrojoną i podsmażoną cebulę i pieczarki, pokrojoną w kosteczkę marchewkę i seler. Boczek i kiełbasę również pokroić w kostkę, podsmażyć na teflonowej patelni i wrzucić do kociołka z fasolką. Wszystko gotować do momentu aż fasolka osiągnie całkowitą miękkość. Pod koniec gotowania dodać puszeczkę przecieru pomidorowego (lub troszkę przecieru i świeżych pomidorów), sporo majeranku bądź ziół, doprawić pieprzem i solą. Gotowe! Podawać z bagietką.