Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku
Fasole moczymy przez całą noc. Następnego dnia odlewamy wodę, wlewamy nową i gotujemy. Boczek kroimy w paseczki, cebulę w piórka. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i smażymy cebulę i boczek. Pod koniec smażenia przeciskamy przez praskę czosnek. Po 15 minutach przekładamy do gotującej się fasoli. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w pół krążki kiełbasę. Również dodajemy do fasoli. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i paprykami. Gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Z garnka przelewamy 1,5 szklanki do blendera i dokładnie rozdrabniamy. Łączymy z resztą. Smacznego.
Babeczka35
Ta wygląda pysznie.
VioletoweKucharzenie
Polecam bo jest wyśmienita:-)