evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Książka Kucharska: Fasolka po bretońsku na różne sposoby

Fasolka po Bretońsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna fasolka, idealna na obiadek :-)

Fasolka po Bretońsku

Składniki:

Fasolka po Bretońsku

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po Bretońsku
Fasolę moczymy na noc w zimnej wodzie. Gotujemy ją w tej samej wodzie z dodatkiem kostki rosołowej,listków laurowych i ziela angielskiego. Cebulę,boczek , wedliny , czosnek i cebulkę kroimy i smazymy na patelniu. Po podsmażeniu dodajemy do miękkiej fasolki. Łaczymy wszystko razem. Dodajemy koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Mąkę rozprowadzamy w wodzie z dodatkiem smietany i zagęszczamy fasolkę (pogotować jeszcze 3 miniuty i gotowe) Podajemy z pieczywem. Smacznego :-)