malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Fasolka po bretońsku 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polecam wszystkim ten przepis - fasolka palce lizać

Fasolka po bretońsku 4 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka po bretońsku 4

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku 4
Fasole namocz na noc w wodzie.Następnego dnia zalej wodą , dodaj ziele angielskie , liść laurowy, pieprz i szczyptę majeranku , posól. Gotuj do miękkości .Na patelnię wrzuć pokrojona w kostkę kiełbasę,boczek i pokrojona w plastry cebulę . Podsmaż do zrumienienia i dodaj do miękkiej fasoli, Dodaj też koncentrat pomidorowy. Gotuj.Doprawić pieprzem i solą oraz majerankiem.
Fasolka po bretońsku 4
Fasolę "Jaś" zalej wodą i pozostaw na całą noc.
Fasolka po bretońsku 4
Fasolę gotuj do miękkości z dodatkiem liścia laurowego