Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Fasolka po bretońsku z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna rozgrzewająca fasolka z dodatkiem kiełbasy o zaostrzonym smaku dzięki dodatkowi musztardy rosyjskiej.

 Fasolka po bretońsku z kiełbasą

Składniki:

Fasolka po bretońsku z kiełbasą

 

  • 50 dkg fasoli
  • 1 laska kiełbasy podwawelskiej
  • tłuszcz do smażenia
  • 1 kostka rosołowa
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej
  • kucharek
  • pieprz
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku z kiełbasą
Fasolkę dokładnie umyć, zalać wodą, pozostawić na noc. Następnego dnia dodać kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Kiełbaskę pokroić w plastry i podsmażyć na tłuszczu. Dodać do gotującej się zupy. Gotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy oraz musztardę. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku i podawać.