Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Fasolka w sosie majerankowym

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Obraną cebulę i boczek pokroić w plastry, przełozyć do garnka, a następnie zalać

Fasolka w sosie majerankowym

Składniki:

Fasolka w sosie majerankowym

 

Sposób przygotowania:

Fasolka w sosie majerankowym
Obraną cebulę i boczek pokroić w plastry, przełozyć do garnka, a następnie zalać wodą. Dodać pieprz i na bardzo wolnym ogniu gotować 45 min. Fasolkę umyć, odciąć końcówki, każdą przeciąć na pół i wrzucić do garnka. Gotować następne 15 min, dodając majeranek. Pomidory obrać ze skóry, zgnieść widelcem i także dodać do garnka. Osolić. Kiedy fasola będzie miękka, wyjąć ją na talerze, a do pozostałego w garnku sosu dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w 125 ml wody. Sos wymieszać i zdjąć z ognia. Na fasolę wykładać boczek i polewać sosem. Podawać z pieczywem czosnkowym.

Tagi:

fasolka