Sposób przygotowania:
Fasolka z czosnkiem i natką pietruszki
Fasolkę umyć i zalać zimną wodą. Odstawić na noc. Na drugi dzień dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Boczek pokroić w kostkę. Kiełbaskę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim boczek z cebulą. Zdjąć z ognia, na tym samym tłuszczu przesmażyć cebulę. Czosnek pokroić w drobną kostkę. Boczek, kiełbaskę, cebulę i czosnek wymieszać. Dodać do fasolki. Wymieszać razem. Pomidory z puszki zmiksować. Dodać do fasolki. Wymieszać i gotować razem. Przyprawić do smaku. Dodać koncentrat pomidorowy i musztardę. Natkę pietruszki posiekać. Dodać do fasolki. Dokładnie wymieszać.