mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Fasolka z grilla w papilotach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fasolka z grilla czemu nie. Zapewniam że jest pyszna w towarzystwie boczku i kurczaka oraz cukinii. Te wszystkie dodatki sprawiają że jest soczysta. Polecam z sosem który robi się w dwie minuty.

Fasolka z grilla w papilotach

Składniki:

Fasolka z grilla w papilotach

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z grilla w papilotach

ETAP 1:

Fasolka z grilla w papilotach
Cuknię kroję w długie cienkie plastry i wrzucam do wrżątku

Fasolkę obieram i gotuję al dente w osolonej wodzie. Cukinię kroję w długie cienkie plastry. i wrzucam do wrzątku na dwie minuty żeby cukinia była bardziej elastyczna.

ETAP 2:

Fasolka z grilla w papilotach
pierś pokrojona na paski długie to samo boczek

Pierś z kurczaka kroję w długie paski solę, pieprzę odstawiam na 10 minut.

ETAP 3:

Fasolka z grilla w papilotach
fasoli owinięte cuknią boczkiem i piersią

Na każdym plastrze cukinii układam po 6 fasolek zwijam. Następnie owijam plastrem boczku, na który nawijam po plastrze piersi z kurczaka. Spinam wykałaczką żeby wszystko lepiej się trzymało. Posypuje papryką wędzoną. Smaruję pędzlem oliwą. Fasolki grilluję obracając z każdej strony razem z pomidorkami.

ETAP 4:

Fasolka z grilla w papilotach
sos zrobiony z jogurtu koperku czosnku i oliwy

Sos:

Ogórek ze skórą ścieram na tarce jarzynowej, sole, pieprzę odlewam wodę którą ogórek puścił. Do miseczki przekładam jogurt, dodaję czosnek sprasowany, ogórka, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koperek pokrojony.