Sposób przygotowania:
Fasolka z marchewką, papryką i pieczarkami
Fasolę płuczemy pod bieżącą wodą i moczymy przez 12 godzin w dwóch litrach zimnej wody. Po tym czasie zmieniamy wodę i gotujemy przez 1 godzinę i 20 minut. Pod koniec dodajemy sól.
W międzyczasie, gdy fasola się gotuje, przygotowujemy warzywa: marchewkę kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę. Pora dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Pieczarki również kroimy w plasterki.
Dodajemy marchewkę do fasoli, gotujemy 20 minut.
Pora i paprykę podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pieczarki ipodsmażamy razem jeszcze przez 5 minut. Następnie przekładamy zawartość patelnido garnka z fasolą i marchewką. Dodajemy również pomidory, przecier i wszystkie przyprawy oprócz pieprzu. Dusimy 10-15 minut. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy danie świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)
W międzyczasie, gdy fasola się gotuje, przygotowujemy warzywa: marchewkę kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę. Pora dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Pieczarki również kroimy w plasterki.
Dodajemy marchewkę do fasoli, gotujemy 20 minut.
Pora i paprykę podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pieczarki ipodsmażamy razem jeszcze przez 5 minut. Następnie przekładamy zawartość patelnido garnka z fasolą i marchewką. Dodajemy również pomidory, przecier i wszystkie przyprawy oprócz pieprzu. Dusimy 10-15 minut. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy danie świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)