Sposób przygotowania:
Fasolowa na wędzonce
Fasolkę płuczę pod bieżącą wodą i moczę dzień wcześniej. Warzywa obieram, myję i kroję w kostkę, ziemniaki w większe kawałki, por w piórka.
Boczek kroję w kostkę i zalewam w garnku wodą, dodaję przyprawy , oprócz majeranku i tymianku . Jak się zagotuje dodaję fasolkę, por , pokrojone w kostkę warzywa, oraz czosnek pokrojony w plasterki. Gotuję jakieś 20 minut, po czym dodaję ziemniaki. Całość gotuję do miękkości fasolki i warzyw.
Doprawiam do smaku solą i mielonym pieprzem.
Boczek kroję w kostkę i zalewam w garnku wodą, dodaję przyprawy , oprócz majeranku i tymianku . Jak się zagotuje dodaję fasolkę, por , pokrojone w kostkę warzywa, oraz czosnek pokrojony w plasterki. Gotuję jakieś 20 minut, po czym dodaję ziemniaki. Całość gotuję do miękkości fasolki i warzyw.
Doprawiam do smaku solą i mielonym pieprzem.
darmiona
zbysiowa
Dziękuję :)
edytaha
zbysiowa
Zrób Edytko, pyszotka;)
sophiekwiatek
zbysiowa
Miło mi bardzo :)