Sposób przygotowania:
Faszerowana pierś pieczarką oraz morelą
Mięso umyć,osuszyć oraz oczyścić z błon oraz tłuszczu. Naciąć kieszonkę. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i dokładnie natrzeć mięso. Obraną cebulę drobno e cienkie pół plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę. Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Dodać na patelnię. Smażyć do momentu aż zmniejszą swoją objętość i zarumienią się. Zdjąć z ognia. Rzeżuchę posiekać i dodać na patelnię. Zamieszać i lekko przestudzić farsz. Pierś nadziać obicie farszem. Na wierzch farszu ułożyć morelę i spiąć mięso wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na około 2 godziny. Na patelni rozgrzać olej. Mięso obtoczyć w jajku i bułke i smażyć z obu stron na rumiano co chwilę mieszając. Przełożyć na ręcznik papierowy i odsączyć. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego:)
edytaha
monikaT83
edytaha
Oj Moniko, masz męża odpornego na nowe smaki, ciężko tak gotować każdemu co innego. Fajnie byłoby, żeby Twoje dziewczynki nauczyły się zjadać wszystkie nowości bez marudzenia :)
monikaT83
edytaha
Monisiu, przykład idzie z góry. Moja córa wpatrzona była w tatusia, a on niestety mało co lubił zjeść, i cokolwiek podałam do stołu, to kręcił nosem i odstawiał, a ona go naśladowała. Tak więc moje dziecko wyrosło na kulinarną marudę :/
2milutka
To faktycznie macie dziewczyny nie lekko:) Moj małż jak tylko nowe smaki i aromaty to on do stołu pierwszy zje nawet zupę z pokrzywami czego ja nie ruszę :D a dzieci różnie córcia niejadek" bo dba o linię "za to synek wszystko to co tatuś:D
monikaT83
Agatko to fajnie,że mąż tak wszystko je:) mój dzisiejszy obiad wcinał aż miło:) może wieczorem albo jutro podzielę się z Wami co mu tak smakowało,jak znajdę więcej czasu na pisanie:)))
edytaha