Sposób przygotowania:
Faszerowane bułeczki
Cebulę obieramy, drobno szatkujemy i szklimy na oleju. Do cebuli dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki i smażymy na niewielkim ogniu aż zmięknie. Cebulę z papryką przekładamy do miski. Pieczarki kroimy na plasterki i smażymy na tej samej patelni na małym ogniu bez tłuszczu. Po odparowaniu wody z pieczarek, przekładamy je do cebuli i papryki. Mięso smażymy na oleju i również przekładamy do naczynia z farszem. Bułki przekrawamy i wydrążamy lekko miękki środek, który drobimy i dodajemy do farszu. Wsypujemy przyprawy i wbijamy surowe jajka. Ketchup mieszamy ze śmietaną i również dodajemy do farszu. Wszystko starannie mieszamy. Farsz wykładamy na wydrążone bułki "z okopką". Na każdą bułeczkę układamy plasterek sera. Zapiekamy w temp 200º C aż ser się rozpuści i ładnie zarumieni. SMACZNEGO!!! Każdego kto spróbuje proszę o komentarzyk :) Jeśli ktoś nie jada mięsa farsz można zrobić z większej ilości pieczarek i bez mięsa wtedy są również wyśmienite.
Alita