lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Faszerowane pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis ten znalazłam w jednej z gazet.Wypróbowałam go i bardzo polecam

Faszerowane pieczarki

Składniki:

Faszerowane pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pieczarki
Pieczarki oczyścić, kapelusze posmarować sokiem z cytryny. Pozostałe pieczarki razem z trzonkami drobno pokroić. Doprawić je pieprzem i solą,roztrzepanym jajkiem,bułką tartą,startym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki. Plastry boczku pokroić na drobno i także dodać. Tym farszem napełnić kapelusze pieczarek.Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym lub na grillu na wierz ułożyć wiórki masła i zapiekać około 20 min w temperaturze 200 stopni