malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowany boczek

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Doskonale nadaje się na kanapki oraz jako zakąska. Jako świąteczne mięsko ślicznie prezentuje się na stole. Jest ciężkie w wykonaniu, ale warto.

Faszerowany boczek

Składniki:

Faszerowany boczek

 

Sposób przygotowania:

Faszerowany boczek
Boczek rozcinamy po całości, mięsa mielimy wyrabiamy z majerankiem solą, pieprzem, bułką, jajkami następnie napychamy w otwory w boczku oraz smarujemy po całości, zwijamy wkładamy w siatkę do wędlin lub owijamy gazą. W garnku gotujemy odpowiednią ilość wody dodajemy bulion, listki, ziele i solimy. Gotujemy roladę na wolnym ogniu około 1,5 godziny, chłodzimy.