zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Faszerowany sandacz w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Faszerowany sandacz w galarecie

Faszerowany sandacz w galarecie

Składniki:

Faszerowany sandacz w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Faszerowany sandacz w galarecie
Bulke namoczyc,odcisnac.Warzywa,ziele,lisc laurowy zalac 05l wody,ugotowac.Filety zemlec z bulka,dodac zoltka i sparzane rodzynki.Farsz doprawic sola i pieprzem,wypelnic nim sandacza.Rybe wlozyc do wywaru warzywnego,gotowac 40-50min.Odmierzyc 300ml wywaru,przecedzic,wymieszac z koncentratem,namoczona uprzednio zelatyna i bialkami.Calosc podgrzac,ubijajac trzepaczka.Ponownie przecedzic,dodac kilka kropli soku z cytryny.Wystudzona rybe pokroic na dzwonka,ulozyc na polmisku,zalac tezejaca galareta.