Sposób przygotowania:
Filecik w kolorach lata
Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić i lekko rozbić tłuczkiem. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i dobrze mięso natrzeć. Odłożyć na pól godziny do lodówki. W tym czasie przygotować farsz. Farsz: Paprykę umyć, osuszyć i wykroić gniazdo nasienne. Przełożyć do blendera, dodać oberwane listki z bazylii i zmiksować. Odcisnąć sok i przełożyć do miski. Bób obrać ze skorupki i w palcach rozgnieść każde ziarno i także przełożyć do miski. Sprawione rzodkiewki zetrzeć na małych oczkach i odcisnąć soki. Dodać do miski z resztą warzyw. Porzeczki umyć, osuszyć i oberwać z gałązek. Dodać do miski. Wlać oliwę, doprawić do smaku. Dobrze wymieszać. Wykonanie: Płat mięsa położyc na desce i rozsmarować obficie farsz. Spiąć wykałaczkami. Ciasto rozłożyć na desce, ułożyć mięso i zamknąć paczuszkę ( w dowolny sposób)i delikatnie zwilżyć wodą. Piekarnik rozgrzać do 200 st i piec około 30 minut. Smacznego!
mysza75
monikaT83