Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Filet rybny w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna ryba w zalewie octowej.

Filet rybny w occie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet rybny w occie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filet rybny w occie
Filety umyć, osuszyć, pokroić w małe kawałki, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Jajko rozkłócić widelcem na talerzu, zanurzyć w nim filety i wypanierować w bułce tartej. Filety smażyć na złoto na rozgrzanej patelni. Cebulę pokroić w piórka, wrzucić do wody razem z liści laurowymi, zielem angielskim i zagotować, aby cebula zmiękła. Ostudzić, dodać ocet do smaku. Rybę wyłożyć do miski i zalać zalewą octową. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Filet rybny w occie
Rybę pokroić na kawałki, wypanierować...
Filet rybny w occie
Smażyć filety z mintaja na złoto z obu stron.
Filet rybny w occie
Rybę przełożyć do miski, przygotować zalewę.